بدنه پرینتر سه بعدی

بدنه پرینتر سه بعدی

بدنه پرینتر سه بعدی و تاثیر آن بر کیفیت تولید محصول نهایی 

چگونه پرینتر سه بعدی بسازیم؟(بدنه پرینتر سه بعدی)

بدنه پرینتر سه بعدی تاثیر زیادی در کیفیت ساخت دارد که تا پایان این مقاله به شرح مفصلی از آن خواهیم پرداخت.می توان گفت که طراحی غیر استاندارد بدنه پرینتر سه بعدی می تواند بر عملکرد صحیح آن تاثیر زیادی داشته باشد.شاید در نگاه اول  بدنه دستگاه جزء ساده ترین قسمتهای دستگاه به شمار آید.ولی طراحی استاندارد بدنه دستگاه یکی از مهمترین عوامل تضمین کننده یک پرینت با کیفیت است.

بدنه پرینتر سه بعدی و استانداردهای مهم

اتصالات متحرک دستگاه بر روی بدنه قرار می گیرد و تمام ارتعاشات دستگاه به بدنه انتقال می یابد.اگر بدنه طراحی استاندارد نداشته باشد، به خصوص در صفحه های ساخت بزرگ، امکان بروز مشکل بسیار بالا است.در چند سال گذشته مدلهای متفاوتی از پرینترهای سه بعدی طراحی و به بازار عرضه شده است و عمده تفاوت آنها با همدیگر بدنه و ساختار پرینتر است.در حالت کلی اکثر آنها از سیستمهای یکسانی استفاده نموده اند.

با تیم برنا پرینتر 3 بعدی همراه باشید.

بدنه پرینتر سه بعدی و استانداردهای مهم

بدنه پرینتر سه بعدی

بازار خوب پرینتر سه بعدی(بدنه پرینتر سه بعدی)

تقریباً می توان گفت که اکثر پرینترهای سه بعدی که توانستند در بازار فروش خوبی داشته باشند دارای چند ویژگی منحصر به فردی هستند که آنها را از بقیه پرینترها متمایز نموده است.در بین این ویژگی ها، بدنه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.  در ساخت فریم و یا بدنه پرینترهای سه بعدی از تجهیزات و قطعات متنوعی استفاده می شود.

ولی بطور کلی می توان تمامی مدلها را در سه گروه دسته بندی نمود که عبارتند از:

    • پرینترهای سه بعدی با بدنه پیچ و مهره ای
    • پرینترهای سه بعدی با بدنه برش لیزر شده و یا فرز سی ان سی شده
    • پرینترهای سه بعدی با بدنه یکپارچه فلزی و یا تزریق پلاستیک شده

پرینترهای سه بعدی با بدنه پیچ و مهره(بدنه پرینتر سه بعدی)

این نوع پرینترهای سه بعدی جزء ساده ترین و ارزانترین پرینترهای سه بعدی می باشند.و بیشتر در پرینترهای سه بعدی دست ساز و یا کیت (مشهور به (Reprap مشاهده می شود.در این پرینترها از اتصالات پیچ و مهره مانند پیچ های متری و یا شفتهای دنده شده جهت ساخت سازه پرینتر سه بعدی استفاده می شود.

پیشنهاد مطالعه مقاله: نکات فنی پرینت(بدنه پرینتر سه بعدی)

سازه این نوع چاپگرهای سه بعدی بسیار به سازه های عمرانی (مانند پل ها و خرپاها) شبیه است.این نوع سازه ها و یا بدنه های بکار رفته در پرینترهای سه بعدی دارای مزایایی و معایبی هستند که از بین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

مزایای پرینترهای دارای بدنه پیچ و مهره ای(بدنه پرینتر سه بعدی)

این نوع سازه ها بسیار ارزان قیمت بوده و هزینه تولید پرینتر سه بعدی را به شدت کاهش می دهد. دسترسی به این تجهیزات بسیار آسان می باشد.چرا که این نوع تجهیزات در بازار به وفور یافت می شود و کاربردهای بسیار زیادی در سایر صنایع دارد.در کنار ارزان بودن آنها، کار کردن با آنها بسیار آسان بوده و به راحتی می توان انواع مختلفی از سازه های پیچ و مهره ای را طراحی نموده و اجرا نمود.

ساده بودن این نوع سازه ها به تمامی افراد علاقه مند به پرینتر سه بعدی اجازه می دهد تا به راحتی بتوانند پرینتر سه بعدی خود را مونتاژ نمایند. یکی دیگر از مزایای این نوع فریم ها آن است که به راحتی می توان اتصالات آنها را با استفاده از یک دستگاه پرینتر سه بعدی پرینت نموده و استفاده نمود.این باعث می گردد تا دست طراحان در طراحی اتصالات مورد استفاده بسیار باز باشد. این بدان معنا است که این نوع پرینترهای سه بعدی به راحتی قابل کپی نمودن و ساخته شدن دوباره هستند.

معایب پرینترهای دارای بدنه پیچ و مهره ای(بدنه پرینتر سه بعدی)

از معایب این نوع فریمها اول می توان به شکل ظاهری آنها اشاره نمود.این نوع پرینترهای سه بعدی دارای ظاهر خوبی نیستند و به همین دلیل در بازار محبوبیت زیادی ندارند.ایراد بعدی این نوع فریمها عدم استحکام آنها و متناسباً دقت نمونه پرینت سه بعدی شده است.چرا که با جابجایی پرینتر می بایست عمل کالیبراسیون و کنترل از اول انجام گیرد.

پیشنهاد مطالعه مقاله: نکات فنی سخت افزار پرینتر(بدنه پرینتر سه بعدی)

همچنین به دلیل عدم پوشش قسمتهای مختلف بکار رفته در این پرینترهای سه بعدی مانند تسمه های تایم، موتورها، لید اسکروها و غیره، این نوع پرینترهای سه بعدی ایمن نمی باشند.و ممکن است باعث بروز صدماتی به کاربر شود پس در استفاده از آنها می بایست دقت بسیاری نمود.

آشنایی با بدنه پرینتر سه بعدی

معایب پرینترهای دارای بدنه پیچ و مهره ای(بدنه پرینتر سه بعدی)

چرا که ممکن است قسمتی از لباس و یا موی کاربر در بین اتصالات متحرک آن گیر کرده و یا به دلیل تماس با قسمتهای داغ دستگاه، سوختگی ایجاد شود.بنابراین می توان گفت که کودکان نباید از این نوع پرینترهای سه بعدی استفاده نمایند.

پرینترهای سه بعدی با بدنه برش لیزر شده و یا فرز سی ان سی شده(بدنه پرینتر سه بعدی)

روش دیگر جهت ساخت بدنه پرینتر سه بعدی استفاده از پانل های برش لیزر شده و یا فرز سی ان سی شده است. در چند سال اخیر، بسیاری از پرینترهای سه بعدی فروش رفته در بازار به این روش طراحی و ساخته شده اند.از بین آنها می توان به برخی مدلهای  پرینترهای سه بعدی میکربات و  اولتی میکر اشاره نمود که با استفاده از پنل های چوبی (و گاهاً پانلهای پلاستیکی مانند پلکسی) برش لیزر شده تولید می شدند.

چرا پرینترهای سه بعدی با بدنه برش لیزر شده و یا فرز سی ان سی شده محبوب است؟بدنه پرینتر سه بعدی

از دلایلی که باعث شده است که این نوع بدنه پرینتر سه بعدی بسیار محبوب باشند، قیمت نسبتاً پائینی است.چرا که در بیشتر موارد از صفحات چوبی MDF و یا چند لایه و صفحات پلاستیکی مانند پلکسی قیمت پائینی دارند.همچنین طراحی جهت برش لیزر و یا فرز سی ان سی بسیار آسان است و نیازمند فراگیری زیادی و یا استفاده از نرم افزارهای طراحی سه بعدی بسیار پیچیده نیست.

اسمبل نمودن قطعات تولید شده جهت بدنه بسیار آسان بوده و با استفاده از پیچ مهره قابل اجرا است و در کنار آن فریم ساخته شده دارای ظاهر نسباً خوبی است.علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، پرینترهای سه بعدی ساخته شده با این نوع فریم ایمن تر از بدنه های پیچ و مهره ای هستند.چرا که اکثر قطعات متحرک و سیم های برق دارای کاور محافظ هستند.پرینترهای سه بعدی  این نوع فریم و بدنه نسبت به مدل قبلی دارای دقت نسبتاً خوبی بوده و طول عمر بیشتری دارد.

پیشنهاد مطالعه مقاله: روغن روانکاری

یکی از مزایای اصلی تولید این نوع پرینتر سه بعدی، پائین بودن هزینه تولید است.و پروسه تولید می تواند در یک دفتر کار کوچک اجرایی شود و نیازمند تجهیزات بزرگ و گران قیمت نمی باشد.بنابراین می توان گفت که اکثر شرکتهای تولید کننده پرینتر سه بعدی با این نوع پرینترهای سه بعدی وارد بازار نمونه سازی سریع شدند.

عیب های پرینترهای سه بعدی با بدنه برش لیزر شده و یا فرز سی ان سی شده چیست؟

ساخت پرینتر سه بعدی با پانل های برش لیزر شده و یا سی ان سی شده دارای معایبی نیز است که در این بخش به بررسی آن می پردازیم. اسمبل نمودن این نوع فریم ها در کنار ساده بودن دارای پیچیدگی هایی نیز است.هر گونه سهل انگاری می تواند منجر به نتیجه نامطلوب می شود و یا ممکن است پانهای ساخته شده دچار ترک و یا شکستگی شود. شاید در روزهای اول پرینتر سه بعدی ساخته شده کارکرد و دقت خوبی داشته باشد.ولی به مرور زمان پیچ و مهره های استفاده شده شل شده و از استحکام اولیه کاسته می شود و این موضوع باعث می گردد تا از دقت پرینت سه بعدی کاسته شود.

پیشنهاد مطالعه مقاله: لوله نازل 35 میلیمتری و فیلامنت ABS

علاوه بر آن، با توجه به پائین بودن سختی و استحکام فریم ساخته شده، جابجایی پرینتر سه بعدی می بایست به آرامی و با احتیاط انجام گیرد.یکی دیگر از معایب این نوع پرینترهای سه بعدی آن است که هیچ دستگاه صنعتی با استفاده از چوب و یا پلکسی به بازار عرضه نمی شود.چرا که وقتی صحبت از صنعت می شود نیاز به دستگاهی مستحکم، دقیق و قابل اعتماد است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فنی شرکت برنا نوآوران پویا در تماس باشید.

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *